Sok múlik a hozzáálláson!
2018. március 01. írta: AgathaSeymour

Sok múlik a hozzáálláson!

Az élet olyan, amilyen. Mindig is akadt bőven, ami nem tetszett az embereknek, amin változtattak volna, vagy jó lett volna, ha kihagyhatják saját életükből. De az életet mindez nem izgatja, teszi a dolgát, ahogy kell, mi pedig kénytelenek vagyunk alkalmazkodni az eseményekhez. Van, akinek ez könnyebben megy, van, akinek nehezebben, persze sok múlik a hozzáálláson…

– Kimentem a minap a tengerpartra, meséli a barátnőm, és csak úgy üldögéltem. Néztem az ég kékjét, a tenger hullámait, a sirályokat, a lábujjaimat, ahogy a homokba mélyednek, és élveztem a pillanatot, hogy ott lehetek, ahol vagyok, hogy az életem most éppen pihenő szakaszban van, és igyekeztem feltöltődni.

z4b_1.jpg 

Idővel egyre többen lettek a parton, én pedig felhúzódtam a sziklás részre, amit szintén nagyon szeretek. Leültem az egyik nagy sziklára, és nézelődtem. A sziklák között virágok nőttek, egyszerű, hétköznapi virágok. Egy pillanatra elgondolkodtam a látványon. Ennyit jelent az élethez való hozzáállásunk, állapítottam meg magamban, ahogy ezeket az apróságokat figyeltem. Kapaszkodtak a rideg, köves életbe, mert élni akartak. Nem nyafogott egyik sem, hogy ilyen körülmények között nem tud boldog lenni, hogy így nem áll neki tenni magáért, hogy csak a számára elképzelt tökéletes környezetben találja meg a boldogságát. Él, amivel tud, elveszi az élet adta boldogságból amit tud, és ragyog.

Ilyenek az emberek is, folytatja, van, aki a kevésből is kihozza a legjobbat, a legtöbbet, amit csak lehet, és boldog. Ennek általában az a vége, hogy döbbenten néz mindenki: ki gondolta volna, hogy ebben az életben ennyi volt?

Más meg tele van pénzzel, van családja, egészséges és csak szenvedni tud. Az ember azt gondolná, hogy ilyen bőséggel könnyebb boldognak lenni, hogy az egészség, a bőség boldoggá tesz, de nem ennyire egyszerű a dolog. Persze azzá tesz, de csak azt az embert tudja boldoggá tenni, aki egyébként is képes boldognak lenni. Mert a boldogság főleg hozzáállás kérdése. Aki képes boldognak lenni azzal, ami van, abban van annyi, hogy a lehető legjobbat hozza ki az életéből, és az, ha lehetősége adódik rá, márpedig egy ilyen ember, mindenben meglátja a lehetőséget, és gyarapodni fog. Ennyire egyszerű, mondja, ezt tudja a virág a parton, és ezt nem tudja sok ember: az élet főleg hozzáállás kérdése!

 Agatha Seymour 

A bejegyzés trackback címe:

http://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5613707364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.