Szerelemben és háborúban mindent szabad!
2018. március 09. írta: AgathaSeymour

Szerelemben és háborúban mindent szabad!

Egyszer írhatnál a szerelmi életedről – mondja az egyik barátnőm - meglepődnének az olvasók. Nevetünk. Mindent vállalok – felelem – bár azt hiszem, azt azért mindenki sejti, spirituális gondolataim ellenére is, hogy a hétköznapokban egy őrült vagyok.

Amikor pedig szerelemről van szó, mondom komolyan, megszólal bennem a harcos amazon, a szívem nyughatatlanná válik, és bármi történjék is körülöttem, a munkámban, vagy bármiben, ami az életem része, hirtelen minden lényegtelenné válik, és csak egyetlen dologra bírok gondolni: a szerelem lehetőségére. És kockáztatok! Nem engedem meg magamnak, hogy az igazi azért menjen el mellettem, mert nem léptem, nem tettem meg mindent, nem léptem át a korlátaim, nem dobtam oda a szívem már előre ha kell, nem mentem tovább és tovább, amíg csak lehet!

Akkor sem, ha rajtam kívül senki sem hisz a dologban, és mindenki szerint elment az eszem. Mert hogy is tudhatná bárki azt, amit a szívem tud? Hogy ismerhetné fel a szívemen kívül bárki azt, akivel odafönt egymást választottuk?

Kockáztatok – mondom újra. Az én olvasatomban az élet ugyanis erről szól. Lépni, tenni azokért a dolgokért, amelyek boldoggá tehetnek, elvégre azért születtem, ahogy mindenki más is, hogy boldog legyek! Akkor meg??

 gi1_1.jpg

Az ember akkor is meghal, ha egész életében, vagy csak ritkán kockáztat, és akkor is, ha soha. Ez utóbbi az én elképzelésem szerint messze áll a valódi élettől, de ez csak az én személyes véleményem, nem kell egyetérteni velem. Úgy tapasztaltam, hogy ha nem is természete az embernek a kockáztatás, akkor sincs biztonságban. Soha. Az élet egy pillanat alatt elvehet mindent. Szó szerint mindent. Akkor kényszerít térdre, amikor csak akar. Nem létezik anyagi biztonság, sem érzelmi, sem másmilyen, talán csak a megvilágosodás jelent megoldás, de az ugye eddig csak egy embernek sikerült…

Jelentéktelen pondrók vagyunk mind, szemvillanásnyi idővel a zsebünkben. Halálunk pillanata sem világos, meghalhatunk még ma, igen, bárki meghalhat akár a következő pillanatban mindenféle elővigyázatosság és egészséges életmód mellett, ahogy elérkezhet a pillanat ötven év múlva is.

Ezért nem értem miért őrzi mindenki ezt a csodás pillanatot, ami az emberi élet maga, szűk keretek között fénytől, friss levegőtől zárva, távol az élet valódi természetétől. Ami mindenképpen izgalmas, mozgalmas, energikus, mégha olykor fájdalmas is. Csak az nem érez fájdalmat, aki nem él, aki feladta, vagy aki halott.

Aki kockáztat, az nyer. Mindig, minden esetben (aki nem hiszi, ne tétovázzon, írjon nekem, bebizonyítom a történetéről, hogy csak rosszul tekint az eseményekre!!!). Aki kockáztat, az kilép a komfortzónájából. Aki kockáztat, az messzebbre merészkedik mint addig bármikor. Aki kockáztat, az tesz valamit magáért. Aki kockáztat, az a megoldásokat keresi a kifogsok helyett, és az élet törvényei szerint meg is találja azokat. Aki kockáztat, az minimum élményekkel gazdagodik, és egyre kevésbé fél a csalódásoktól, mert megérti, hogy nincs jelentőségük, és könnyedén maga mögött hagyja azokat. Aki kockáztat, az többé nem érzi magát lúzernek, mert eltűnik az éleltéből az önbeteljesítő jóslat és az élet hirtelen végtelen lehetőségek játszóterévé válik. Aki kockáztat, arra rátalálhat a szerelem, és ha ott van, tényleg, akkor lépni fog, és újra kockáztat. Akár olyasmit is megtesz, amiről sosem gondolta, hogy valaha megteszi, és ez így is van rendjén. Erre pedig itt vagyok én magam élő példának, nevetek újra, nálam aztán tényleg sok őrültség belefér, dehát, ahogy mondtam: szerelemben és háborúban mindent szabad!

 Agatha Seymour

 

A bejegyzés trackback címe:

http://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6113726472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.