Ha lúzernek éreznéd magad
2018. március 13. írta: AgathaSeymour

Ha lúzernek éreznéd magad

A lúzerek biztos ismertetőjele, hogy azzal nyugtatgatják magukat, hogy lúzerek. Hogy nekik már nem lesz jobb az életük, nem lesz családjuk, nem tudják megoldani a nehézségeiket és ezzel az önsorsrontó mantrával, amit önként mondogatnak magunkban éjjel-nappal, meg is ássák saját sírjukat. Addig erőltetik, addig erőszakolják magukra önbeteljesítő jóslatukat, addig dolgoznak ezen a rendkívül szerencsétlen projekten, míg végül sok év kemény munkájával meg is valósítják!

És akkor elégedetten, megtörten állnak az eredmény előtt: ők megmondták, hogy lúzerek. Már előre. Már vagy tíz éve. Már akkor eldöntötték, és létre is hozták. Bármikor dönthettek volna másképp, de nem! Kitartottak lúzerségük mellett és íme! Valóban nem házasodtak újra, valóban nem lett családjuk, valóban nem ér semmit az életük, valóban boldogtalanok, valóban magányosak, valóban gáz az egész életük úgy, ahogy van.

Az éveken keresztül hajtogatott negatív megerősítések, a lehetőségek folyamatos elutasítása, ajtó-ablak bezárása, az élettől való teljes elzárkózás, az önként vállalt áldozatszerep, na és a padlásnyi kfogás – nem fog sikerülni, nem vagyok elég jó, sem elég gazdag, sem elég ilyen-olyan-amolyan, nem tudom hogyan kell jól csinálni, ennél több kudarcot nem tudok elviselni, ha ez sem sikerül, az utolsó reményt is elveszítem, csak ne változzon semmi – és sok más lúzerségért hozott komoly áldozat meghozza az eredményét. Az ember majd belepusztult, de végül sikeresen lúzerré válik.

wh170728b_1.jpg

Nem kell izgulni. Látja mindenki az eredményt. Csak senkit sem érdekel. Mert ugyanezek a rendkívüli nehézségek (válás, visszautasítások, érzelmi, anyagi, egészségügyi veszteség stb.) mindenki mással is megestek, csak mások ezeken túlléptek. Nem törődnek a veszteségekkel. Egyszerűen leszarják azokat, így egyszerűen, ahogy írom. Nem nézegetik azokat, nem veszik elő újra és újra nyomorukat, hogy sírdogáljanak felette, vagy hogy erőteljesen sajnálják magukat. Nem a múltjukon rágódnak, nem önsajnálattal töltik a szabadidejüket, hanem továbbléptek.

Tudomásul veszik, hogy veszteségek érték őket. Ahogy azt is, hogy a veszteségek az élet természetes velejárói. Azok nélkül nem létezik emberi élet, és ez igaz a világ leggazdagabbb, legszebb, legleglegembereire is. Ez van. És akkor is ez van, ha az ember kérlelhetetlen, ha nem hajlandó elfogadni, hogy sérelmeivel olyan átlagos, hogy hétköznapibb nem is lehetne. Az önként vállalt önsorsrontás magánügy. Lehet csinálni. Mindent lehet. Szabad akarat van. Mindenki önként, szabadon lehet olyan hülye, amilyen csak lenni akar! És mindenki önként, szabad akaratából dönthet másképp. Bármikor. Akár most is, ebben a pillanatban. Önként leszarhatja a lúzerséget és elkezdhet élni! A lehetőségekkel, az idővel, a szerelemmel, és mindennel, amiért érdemes élni!

 Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

http://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7313735656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.