Szüless újjá kérlek!
2018. május 10. írta: AgathaSeymour

Szüless újjá kérlek!

Azt hiszem a világ legnagyobb baját az jelenti, hogy az emberek nem tudnak újjászületni. Beleroppannak egy kudarcba, beleragadnak és soha többé nem tudnak felállni belőle. Vágynak egy új párkapcsolatra, családra, egy új pénzügyi lehetőségre, jobb egészségre, de nem tudják hogyan kellene újra kezdeni, hogy fogják most jól csinálni, ha egyáltalán képesek arra, hogy komolyan elhatározzák magukat és a változás mellett döntsenek. 

Az újjászületés, a metamorfózis éppoly egyszerű és természetes, mint az életben minden nagy titok és éppoly nehéz, mint az élet nagy feladatai általában. A magam részéről azt tudom mondani, hogy nem kell hozzá más, csak akarni kell, úgy, mint még soha semmi mást az életben. Akarni mindenáron, minden körülmények között! A jó hír az, hogy az újjászületésnek csupán egy ára van: régi énünk, akit vagy egy évtizede lúzernek hívunk... 

trinity1.jpg

Az ember először végiggondolja alaposan, hogy miért is érzi azt, hogy neki ez nem fog menni, hogy miért érzi magát lúzernak, hogy miért nem érzi magát elég jónak a dologhoz. Aztán szépen szembenéz a félelmeivel (csak illúzió), a kétségeivel (csak illúzió), a szégyenével (csak illúzió), elfogadja majd becsomagolja azokat egy dobozba és egy laza mozdulattal kidobja őket az ablakon. Ha szükségét érzi jól szétveri a párnáját (akár heteken keresztül is megteheti), aztán megbocsát magának, mindenki másnak és máris készen áll a feladat oroszlán részére.

A feladat egyedül elszántság és fegyelem próbája. Akárhányszor eszünkbe jut egy régi gondolat, úgymint lúzer vagyok, nekem már nem lesz családom, ez nekem nem fog menni, nem lesz többé pénzem, stb... állj-t parancsolunk magunknak! Kedvesen arrébb toljuk a gondolatot a fejünkben, mert nincs rá többé szükségünk, és helyette valami nagyszerű, pozitív gondolatot gondolunk jelen időben: képes vagyok boldog párkapcsolatot létrehozni, találkozom azzal a nővel/férfival akire vágyom, rám találnak a jó pénzügyi lehetőségek... 

trinity2.jpg

A küldetés egyedül fegyelem és elszántság kérdése. Semmi másé. Tehát mégegyszer: a küldetés egyedül fegyelem és elszántság kérdése. Semmi másé. 

Egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy már nem beszélsz magadban hülyeségeket, már nem mondogatod magadban, hogy lúzer vagy, már nem tartod magad olyan kevésnek. 

Egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy már nem gondolsz a lúzerségedre, nem beszélsz a lúzerségedről, már nem érzed lúzernek magad,

Egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy másképp cselekszel, másképp gondolkodsz, másképp érzel. Hogy megcsináltad! Hogy képes voltál rá!

Persze most mondhatod azt, hogy ez neked valójában nem számít, nem fontos, nem érdekel. Nem nekem hazudsz, és nem másnak, hanem magadnak. Nem más boldogtalan, nem más sír olykor egy pohár ital mellett, nem másnak kilátástalan a jövője. És nem másért mozdulsz meg, ha változtatsz, hát vágj bele MOST!  

Ne arra használd az erődet, a fegyelmedet és az elszántságodat, hogy arról győzködd magad nap mint nap, hogy jó ez így neked, tudod jól, hogy ez nem igaz! Ne arra használd a fegyelmedet és az elszántságodat, hogy ártó gondolatok mellett tartsál ki minden áron! Egyedül te vagy boldogtalan a gondolataidtól és azok következményeitől. Használd ezt az erőt, pont ugyanezt az erőt arra, hogy az ellenkezőjét teremted meg vele. Csak ennyit kell tenned, semmivel sem többet! Nem kell több erő! Nem kell más erő! Ennyi, ugyanez elég lesz! 

Egyszer már megcsináltad! Vagy lehet, hogy többször is! Ahogy éltél már párkapcsolatban, volt már pénzed, és nagyszerű egészséggel is rendelkeztél. Egyszer régen egy veszteség miatt lemondtál a boldogságról, a bőségről, az egészségről. Találj vissza azokhoz az érzésekhez és gondolatokhoz, amelyekkel jó dolgokat teremtettél! Találj vissza hozzájuk és az azóta eltelt évek tapasztalatával hozd létre a számodra legtökéletesebb életet MOST! Képes vagy rá! Meg tudod csinálni! 

 Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3013904134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.