A szépség és gyengédség kifejezője
2018. május 16. írta: AgathaSeymour

A szépség és gyengédség kifejezője

A kéz annyi mindent elmond az emberről! Azt hiszem az arcunk után a legbeszédesebb testrészünk, elárulja a korunkat, az életvitelünket, a testápolási szokásainkat és a személyiségünkről is mesél.

Nem emlékszem, de anyukám szerint három éves lehettem, mikor először kilakkozta a körmöm és innentől fogva nem lehetett lebeszélni a lakkozásról, a gyűrű és karkötő viselésről, egyáltalán a kézápolásról és a megfelelő női kéz prezentálásáról. Folyamatosan váltakoztak a pirosak, rózsaszínek és minden féle más szín a körmömön, s az évek múlásával egyre határozottabban, erőteljesebben képviseltem az elképzeléseimet az életemben, a kezemen és a női létben egyaránt.

wh170626a.jpg

Tinédzser koromban szokásom volt összemérni a kezem az anyukámmal és a nagymamámmal, hogy lássam a különbségeket és a hasonlóságokat, hogy mit örököltem és mi a “generációs” újítás a kezeink között. A nagymamámnak nálam is vékonyabb, kisebb keze volt, göcsörtös ujjai, de ami igazán megfogott, az az elegáns, fenséges kéztartása volt, ahogy a tükör előtt megigazította a haját és a fejét oldalra fordította.

Anyukámnak erősebb keze, vastagabb ujjai voltak, de az idő múlásával a tenyerünk mérete és a körömlakkunk színe hasonlóvá vált. Az ő kezéről a kávézás jut eszembe, ahogy kézbe vette a kiskanalat, óvatosan, lassan megkevergette a kávéját, visszatette a csésze mellé és finoman felemelte a csészét. Ebben a mozdulatban benne volt minden, amivel a nőiességét számomra kifejezte, a könnyedsége, az odafigyelése, a méltósága.

Ha sokáig nézem a kezem - ami előfordul míg a számítógép előtt ülök és gondolkodom - egyre jobban látom a kezünk közötti hasonlóságokat. A mozdulataimban, a hosszú ujjaimban és a körömlakkozásban. A nőiességünk, a kecsesség, a kifinomultság bármennyire is velünk született adottság, magában hordozza az egyéni és családi vonásokat, az otthonról hozott szokásokat és a szépség iránti időtlen odaadásunkat. Azt hiszem ezért lehet, hogy a női kézben, egyetlen érintésében, mozdulatában megpihen minden, ami az életben fontos lehet, a szépség, a jóság és a gyengédség…   

 Agatha Seymour

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2913962236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.