Egyértelműen női tulajdonság!
2018. május 23. írta: AgathaSeymour

Egyértelműen női tulajdonság!

Szerintem az élet főleg bátorság kérdése. Barátném például egy igazi tupíruszkár, a dáma fajtából. Semmi fakszni, semmi félreérthetetlen páváskodás, egyszerűen, magától értetődően elképesztő ahogy öltözködik. Lehet kritizálni a megjelenését, szokták is, de valahogy izgatja is meg nem is az egész, nem elég, hogy egy tupíruszkár, még vagány is. Bár meg lehet kérdezni tőle, hogy miért hord 16 cm magas sarkú cipőt és miért hozat (ha éppen úgy tartja kedve) külföldről ruhát magának, de azt hiszem nem érdemes. A válaszból (ha arra méltatja az illetőt) egyértelműen kiderül, hogy büszkén vállalja tupíruszkárságát: igen, luxury nő vagyok, és igen, teszek rá, hogy ki mit gondol, és naná, hogy a legjobb jár nekem és igenis ájulj el tőlem, ha akarsz, de igazából még az sem érdekel.

Az öltözködésünk tényleg mindent elmond rólunk. Azt, hogy kik vagyunk, hova tartunk, mik a terveink és egyáltalán mit gondolunk az életről. Azt is elmondja mennyire vagyunk bátrak, mennyire vállaljuk önmagunkat, csak láthatatlan módon belesimulunk a tömegbe, az éppen aktuális divatnak megfelelő két-három ruhadarabot hordjuk, vagy vállaljuk, hogy személyiségünk extrém, bátorságunk már inkább vakmerőség.

z72.jpg

S hogy mi a helyzet a bátorsággal? Azt hiszem, hogy aki bátran felvesz egy extrém cipőt a hozzávaló kellékkel együtt az mindenhol bátor lehet, az gondolkodás nélkül vállalja önmagát. Az egyetlen baj csak az, hogy ez a tulajdonság a cipőkkel, táskákkal ellentétben nem megvásárolható. Milyen könnyű lenne néha beosonni valamelyik üzletbe és kérni egy kilo bátorságot, esetleg kettőt. Egyet ahhoz, hogy meg merjünk tenni valamit, meg még egyet ahhoz, hogy ha megtettük, vállaljuk is érte a felelősséget. De sajnos nem kapható, még a világ legdrágább luxustermékeit kínáló üzletei sem árulják. Pedig olyan jó is lenne a világ nagy játékosai között szerepelni, gondolják sokan, élni az életet, bátran, fittyet hányva minden szabályra, mindig minden percben megélni az érzéseinket.

Barátném önmagát figurázza: Elmondom ma miben voltam, és mondja, mondja, közben előadja, ahogy jön-megy az utcán. Nem semmi, komolyan mondom, világszám ez a nő! Igen, ő tudja, hogy ki és mit akar. Mindent, az egész világot és meg is szerzi magának!

Agatha Seymour

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7013994680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.