A pillanatról
2018. május 24. írta: AgathaSeymour

A pillanatról

Csodálatos kincs van a birtokomban. Az életem összes pillanata az enyém. A pillanatokban pedig ott van a végtelen lehetőség. A lehetőség a változásra, a másképp gondolásra, az életem gyökeres megváltoztatására, arra, hogy bármikor megrögzött szokásaimmal ellentétesen döntsek, hogy elengedjem a függőségeim és szabaddá váljak.

Elégedettséggel tölt el a gondolat, hogy minden pillanat fölött hatalmam van. Hogy bár jogában áll mindenkinek azt gondolnia és mondania nekem és rólam, amit csak akar, nekem ugyanígy jogomban áll bárki véleményétől függetlenül boldognak és elégedettnek érezni magam. A boldogságom mindig a saját döntésem, nem mások dícséretétől vagy elismerésétől függ, szabadon dönthetek felőle.

lumas-flamingo.jpg

Kép LUMAS Budapest Galéria Pat Swain Lost Flamingos and Some Acquaintances  

Örömmel tölt el minden pillanat, amikor képes vagyok élni ezzel az élet adta lehetőséggel. Amikor valóban nem a saját, tanult rutinom követem, hanem szabadon egészen másképp csinálok dolgokat. Amikor átlépem a korlátaimat, elengedem a magamról alkotott képemet, amikor egy újat alakítok ki, s engedem megújult önmagam elkápráztató döntéseket hozni. Érzem a frissesség újjongását minden sejtemben, a kreativitást, a szabadságot. Mélyeket lélegzem s hagyom hogy a levegő befele áramlásával újra és újra tudatosan megéljem a befogadást, az újat. S mikor már az elégedettség pihenne meg rajtam gondolok egyet, s újra változtatok. Újra gondolom önmagam, a létezésem, s hagyom, hogy a végtelen boldogság, ez a határtalan öröm megállíthatatlanul kimosson belőlem mindent, ami régi s valami egészen friss életérzés, új élmény vegye át a helyét, hogy aztán az is tovalibbenhessen.  

Számomra minden pillanat gazdag. Lehetőség arra, hogy több legyek általa. Mindannyiunk számára ott a lehetőség arra, hogy ugyanannak az energiának a részeként egymás számára és egymás által is többek legyünk, hogy a tudatosan megélt pillanatban boldoggá tegyük egymást. Mindegy mennyi idő áll a rendelkezésünkre egy kapcsolatban! Egy perc, egy óra, egy nap, egy hét, egy élet… Csodálatos meglátni az időben a lehetőséget arra, hogy szeressünk, átöleljünk vagy megérintsünk valakit. De fontos tudni, hogy az időnk véges. Senki sem tudhatja, hogy a következő pillanatban is megteheti-e még azt, amire most lehetősége van. Senki sem tudhatja, hogy a következő élet vagy egy következő nap vár-e rá holnap, hogy az élet izzó energiája meddig ragyogja át minden sejtjét...

 Agatha Seymour

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8913997148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.