Egy nő mindig a csúcson van!
2018. június 08. írta: AgathaSeymour

Egy nő mindig a csúcson van!

Ma már senki nem elégedett a korával! A húsz éves tizenhat szeretne lenni, a harminc éves inkább húsz, a negyvenes ki sem meri mondani a korát, az ötvenes meg már szinte mindenről lemond, pedig nem kellene….

Ahogy az ember egyre érettebb korba ér egyre nehezebbé válik számára a stílusos öltözködés, holott ilyenkor is lehet az ember maximálisan csinos, a titok csupán annyi, hogy az idő előre haladtával egyre inkább kerülni kell a “szuper fiatalságot” hangsúlyozó darabokat (szűk ruha, mini szoknya stb.) és célszerű kevésbé karakteresen  nőies darabokat hordani (pl. farmer, ing) amik már inkább a laza stílust képviselik.

wh160504b.jpg

Kedves ismerősöm panaszkodott a minap. 43 évesen, két felnőtt gyerekkel, egy férjjel fáradtnak, életuntnak és céltalannak érzi magát. Öregszik – mondja – nyugalomra, békességre vágyik és csalódott is egyben, ennyi lenne az élet, vagy van tovább is?

Teljes értetlenséggel hallgattam. Az én olvasatomban egy negyvenes éveiben járó nő a csúcson van. Felnevelte a gyerekeit, végigvezette a családot az élet nehezén, kitartott jóban-rosszban a férje mellett, otthont teremtett, esetleg karriert csinált, számomra mindez felér egy csodával! Egy negyvenes nő az élet finom esszenciája maga! Mindent tud, amit egy nő tudhat, tele van élettapasztalattal, ismeri magát, a világot, már kiteljesedett mint nő, anya, feleség, barát, egy tökéletesre csiszolt gyémánt!

Azt hiszem ilyenkor kell egy új életbe belecsapni! Úgy értem új tervekkel, új kalandokkal megismerkedni. Azokat a terveket, vágyakat megvalósítani, amikre a gyerekek, építkezés, munka vagy bármi miatt korábban nem került sor, esetleg valami olyasmibe belevágni, ami minden eddigi szokásunktól eltér, ami az élet eddig ismeretlen dimenzióit nyithatja meg ellőttünk.

Nekem például - vicces vagy sem, vállalom - száz éves koromig vannak terveim, és lehet, hogy minden tervem megvalósítása nem is fér bele ennyi időbe. Egyszerűen nem vagyok hajlandó megöregedni, sőt, az öregedés szót sem vagyok hajlandó ismerni! Nem tudom, talán családi vonás, ha jobban visszagondolok a nagymamámmal is csak futó viszonyom volt, mert még nyolcvan évesen is annyi dolga akadt, hogy soha nem ért rá. Nem foglalkozott többet a kelleténél a betegségeivel, szuper csinosnak találta magát még kilencven felé is (elmondása szerint bármelyik hetven éves elvette volna, de ő úgy döntött többet nem hajlandó férjhez menni) és egyáltalán, szerény életvitele ellenére nagyon szerencsésnek tartotta magát.

Szóval lehet panaszkodni, depresszióba vonulni, kifogásokat keresni, de ha a makacs tényeket vesszük alapul, egy negyvenes nő valóban a csúcson van! Mindenre képes. Mindennek birtokában van, ami a céljai megvalósításához kell, csak ki kell találnia mihez kezd az idejével, előrenézni és tudatosítania magában, hogy az idő és az erő vele van…

 Agatha Seymour

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr10014031972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.