Mindenkinek van egy története!
2018. június 11. írta: AgathaSeymour

Mindenkinek van egy története!

Soha nem akartam író lenni. Sem a gondolat, sem a vágy nem mutatkozott meg bennem soha. Akárhányszor mesélem újságíró gyakornokoknak vagy kezdő íróknak, hogy egész életemben könyvelő akartam lenni, döbbenten néznek rám. Az élet hozta így, na meg egykori irodalom tanárom Szerdahelyi professzor úr bátorítása, hogy így alakult a sorsom. Jó ideig tartott míg végre magaménak éreztem ezt a hivatást, és a vele való viszonyom is sokféle módon alakult az évek során: hol benne éltem, hol azon voltam, hogy egészséges távolságot tudjak tartani a saját életem és a munkám között. Egy azonban biztos, az elmúlt évek, és a 7000 oldal, amit eddig papírra vetettem sok szép élménnyel ajándékozott meg. A kreativitás és a szépség iránti elkötelezettség kéz a kézben vezette az utam, a rengeteg történet amit megírtam, bár többségében nem a sajátom volt, mégiscsak rólam szólt. Rólam szólt, mert megérintett, elgondolkodtatott, s ebben a formában egy kicsit a saját történetem is lett.

Mindenkinek van egy története, ami csak az övé, amivel képes másokat inspirálni, a világhoz hozzátenni. Mindenkinek egy regény az élete, amit érdemes megírni. Amit ő maga tud a legjobban megírni, mert ő ismeri a részleteket, s aminek a megírása újabb utakat nyit meg önmaga és újabb történetek felé. 

 

h-0704a.jpg

És persze lehet az embernek ösztönös készsége az íráshoz, mégiscsak azt tapasztaltam és tanultam, hogy vannak szabályok, amelyeket jó tudni, hogy az ember egyáltalán tudja hogyan kezdjen neki a munkának. 

Szándékom és eddigi tapasztalataim szerint nagy hasznát veszi minden írni vágyó a téma köré épített kreatív írás workshopomnak, amelyen a következő témákat beszéljük át részletesen:

1. Címadás
2. Témaválasztás
3. Az írás szabályai – aminek betartásával, illetve tudatos elhagyásával kiváló lehetsz
4. Kreativitás – hogyan dolgozz magadból, hogyan születnek a legjobb ötletek
5. Kapcsolat az olvasóval – arról amit mindenki lát, és arról, amit nem – mit jelent pontosan, hogy az olvasót érezni kell!
6. Gyakorlás, hogy legyen saját tapasztalatod, amire a későbbiekben támaszkodhatsz.
7. Kreativitást, írói szemléletet fejlesztő játékok

Szeretettel várom azokat, akiknek dédelgetett vágyuk volt, hogy írói ambícióikat megéljék, a világnak megmutassák, és mielőtt kilépnének a nagyközönség elé vagy belevágnának a nagy munkába szeretnének átfogó képet kapni az írásról. Azoknak akik már írnak és szeretnének többet tudni a hivatásról, és mindenkinek, aki kiváncsi arra, hogy hogyan néz ki, miből áll a szerző munkája a színfalak mögött.

A workshop helyszíne az Astoria Oktatási Központ (1075 Budapest, Károly krt. 3/A.), a workshop két napos, időpontja: 2018. 06. 23. (szombat) 10-15 óráig és 06. 24. (vasárnap) 10-15 óráig.

A workshop részvételi díja 20.000 Ft.
Kérem, hogy részvételi szándékát az info@agathaseymour.hu email címen jelezze.
Szeretettel várom az érdeklődőket MINDEN KOROSZTÁLYBÓL!

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6414034404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.