Szerelmeslevél a szívemből
2018. június 12. írta: AgathaSeymour

Szerelmeslevél a szívemből

Mivel minden áldott nap leülök a számítógép mellé természetes számomra, hogy az írás a munkám. Természetesnek veszem, hogy megfogalmazom a gondolataimat, hogy egyszerre figyelek arra amit közölni szeretnék és az olvasóra, aki a másik oldalon olvasni fogja a szavakat. Ez a természetes folyamat akkor válik hirtelen óriási meglepetéssé és extra örömforrássá, ha magánemberként ülök le, hogy papírra vessek pár sort.

Olyankor hatalmas kő esik le a szívemről, hogy pont ez a munkám! Hálát adok az égnek, hogy tisztán, érthetően ki tudom fejezni a gondolataimat. Hogy pont azt tudom elmondani, amit mondani szeretnék. Hogy képes vagyok őszintén beszélni az érzéseimről, sőt bátran merem vállalni azokat. Ilyenkor hosszasan hálálkodom az égnek, hogy most, amikor az életem fontos pontjához értem, mert rólam van szó, nem reszket a kezem, nem ájulok le a székről, hanem nyugtatóan megveregetem a vállam: hazai pályán vagyok! 

Azt hiszem, ennek köszönhető, hogy élőszóban is összeszedett tudok lenni. Nem jövök zavarba, mert tudok bánni a szavakkal, tudatában vagyok azok súlyával. Látva a környezetemben élők küzdelmeit az életük rendezésében és a gyakran felmerülő, hozzám intézett kérésben, hogy: írd meg légyszi a levelet, vagy legalább segíts! Javítsd ki! Amit általában a szöveg átbeszélése, kielemzése követ és annak magyarázata, hogy a másik oldalon mi hogyan hangzik. Indíthatnál egy szerelmeslevél író kurzust, mondta egyszer a barátnőm nevetve, merthogy az ember nem úgy születik, hogy tud rendesen fogalmazni. És végül mi fontosabb az ember életében, mint a szerelem? Mi az, ami miatt mi nők a legtöbbször felhívjuk egymást, tanácsot kérünk-adunk, miről beszélünk ha kell, ha nem, csak a férfiakról...

Ha a szerelmeslevél író kurzus megvalósítása csupán vicces lehetőségként merül is fel, kreatív írás workshopomon a legfontosabb dolgokat meg tudja tanulni bárki az írásról, a szövegről általában, amit nagyszerűen tud hasznosítani bloggerként, újságíróként, íróként és magánemberként egyaránt. Mert a módszer nem változik, ugyanazok a szabályok érvényesek egy szerelmes, vagy épp szakító levél megírására, mint egy barátnak írt pár sorra vagy egy blogbejegyzésre. 

 

love11b_1.jpg

Szándékom és eddigi tapasztalataim szerint nagy hasznát veszi minden írni vágyó a téma köré épített kreatív írás workshopomnak, amelyen a következő témákat beszéljük át részletesen:

1. Címadás
2. Témaválasztás
3. Az írás szabályai – aminek betartásával, illetve tudatos elhagyásával kiváló lehetsz
4. Kreativitás – hogyan dolgozz magadból, hogyan születnek a legjobb ötletek
5. Kapcsolat az olvasóval – arról amit mindenki lát, és arról, amit nem – mit jelent pontosan, hogy az olvasót érezni kell!
6. Gyakorlás, hogy legyen saját tapasztalatod, amire a későbbiekben támaszkodhatsz.
7. Kreativitást, írói szemléletet fejlesztő játékok

Szeretettel várom azokat, akiknek dédelgetett vágyuk volt, hogy írói ambícióikat megéljék, a világnak megmutassák, és mielőtt kilépnének a nagyközönség elé vagy belevágnának a nagy munkába szeretnének átfogó képet kapni az írásról. Azoknak akik már írnak és szeretnének többet tudni a hivatásról, és mindenkinek, aki kiváncsi arra, hogy hogyan néz ki, miből áll a szerző munkája a színfalak mögött.

A workshop helyszíne az Astoria Oktatási Központ (1075 Budapest, Károly krt. 3/A.), a workshop két napos, időpontja: 2018. 06. 23. (szombat) 10-15 óráig és 06. 24. (vasárnap) 10-15 óráig.

A workshop részvételi díja 20.000 Ft.
Kérem, hogy részvételi szándékát az info@agathaseymour.hu email címen jelezze.
Szeretettel várom az érdeklődőket MINDEN KOROSZTÁLYBÓL!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3214039296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.