Mindenki éljen úgy, ahogy akar!
2018. június 21. írta: AgathaSeymour

Mindenki éljen úgy, ahogy akar!

Azt hiszem mindenkinek megvannak a saját, ajándékozásra vonatkozó szokásai, forgatókönyvei. Az enyém valahogy úgy néz ki, hogy - mivel mindenről határozott elképzelésem van és az ízlésem is meglehetősen egyedi, nem szeretem a meglepetéseket. Inkább előre kijelölöm a családom számára a lehetséges ajándékokat, aminek örülnék, s ezzel megkönnyítem a dolgukat, hogy biztosra menjenek, és persze a magamét is. Mindenki jól jár, nekik nem kell rendkívül kreatívnak lenni, én pedig kizárólag olyan ajándékot kapot, aminek örülök.

A váratlan ajándékok mindig meglepnek, zavarba esem tőlük és próbálom megtalálni a helyüket az életemben több-kevesebb sikerrel. A barátnőmnek persze egészen más véleménye van minderről…

as170908c.jpg

Tudod úgy vagyok ezekkel a meglepetésekkel, hogy amit nem kérek azt nem köszönöm meg. Csak azért mondom, mert láttam ahogy a döbbenet kiült az arcodra, ahogy köszönés nélkül fogadtam valaki “ajándékát”. Megvan a maga oka, hidd el. Egészen egyszerűen nem szeretem ha mások az adományaikkal terhelnek. Ezek az ajándékozások ugyanis rendre úgy zajlanak, hogy kapok valamit, amit nem kértem, amire nincs rá szükségem, s aztán egyszer csak valamit kérnek érte cserébe. Vagy ha nem is kérnek érte cserébe semmit, éreztetni próbálják velem, hogy tartozom azért a valamiért. Tudom, hogy ez elsőre kegyetlenül és ridegen hangzik, de már annyi ilyen jellegű “tartozásom” volt, hogy úgy döntöttem véget vetek annak, hogy bárki is arra kényszerítsen, hogy a semmiért cserébe bármilyen módon a rendelkezésére álljak. Az egész tortúrára nincs szükségem, érted? Tudod milyen vagyok! Szeretem az életem és szeretek minden másodperce fölött magam rendelkezni. Mások számára talán meglepő dolgaim vannak, de az én életemben az én szabályaim érvényesek, aki részese akar lenni, annak alkalmazkodni kell hozzájuk, ha meg nem távozzon. Én hagyok mindenkit úgy élni, ahogy neki tetszik, tőlem mindenki teljes szabadságot kap, de én is megkövetelem.

Tudom, hogy első hangzásra nem hangzik mindez túl kedvesen, de van benne valami. Ugyanis az én drága barátném a határozott stílusával, ellentmondást nem tűrő hangnemével együtt az egyik legszerethetőbb és legszeretettebb ember akit ismerek. Azt hiszem a titka abban rejlik, hogy bár első megnyilvánulásra nem biztos hogy a legszimpatikusabb emberek egyike, valójában mindenki irigyli. Ő ugyanis nem hoz kompromisszumokat, nem játsza meg magát, minden percben vállalja a véleményét, és mer úgy élni, ahogy neki tetszik. Hát nem ilyen akar lenni mindenki?

 Agatha Seymour 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8414062179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.