És elfut a boldogságommal...
2018. június 22. írta: AgathaSeymour

És elfut a boldogságommal...

Nem tudom miért van így, talán egymástól tanuljuk, talán nem tudjuk jobban csinálni, de mindegy is, a lényeg, hogy valahogy mindig úgy alakulnak a dolgok, hogy rámutatunk egyvalakire a hétmilliárd ember közül és azt mondjuk neki: Te tegyél boldoggá! Senki mástól nem jó nekem a boldogság, csak tőled! Tőled viszont mindenáron kell, még az életed árán is!

Mereven ragaszkodunk az elképzelésünkhöz, hogy az általunk kiválasztott személynek boldoggá kell tennie minket. Már-már függővé válunk az egész gondolattól és a kapcsolattól, s komolyan rettegni kezdünk: vajon tényleg elértük-e amit akartunk, az a bizonyos személy mindent megtesz-e, hogy boldoggá tegyen minket vagy sem. S ha netán kiderül arról a “rettenetes fazonról”, hogy (már) nem akar boldoggá tenni minket, vagy esetleg nem csak minket… reménykedni kezdünk. Reménykedünk, hogy mégsem ér véget, s közben határozottan érezzük, hogy minden kétséget kizáróan létezik az az ember, aki képes elvenni tőlünk a boldogságot, ő az. Elveszi, aztán fut, fut a boldogságunkkal a zsebében és talán soha nem jön vissza. Aztán mikor kissé lenyugodtunk, beletörődtünk veszteségeinkbe és elölről kezdjük az egészet.

as170828b.jpg

Magyarázza el nekem valaki, hogy miért nem lehet ezt a boldogság dolgot egy kicsit lazábban venni? Legalább az esélyt megadni arra, hogy a dolgok maguktól is működni tudjanak. Hogy könnyedén vegyük a kapcsolatok alakulását, hogy élvezzük azokat, hogy szabadon élvezhessünk mindent, amit az élet ad és ne folyton azon görcsöljünk, hogy most az elképzeléseink szerint rendezi az élet a dolgokat vagy sem. Mert ha nem úgy alakul minden, ahogy azt elterveztük, hát nem is tudom, kitör a világvége!

Pedig milyen jó lenne mindentől függetlennek és szabadnak lenni! Nem agyalnánk folyton valami megtörténtén vagy meg nem történtén. Minden épp jó lenne úgy, ahogy van. Nyugodtak lennénk, kiegyensúlyozottak és ránk törne a boldogság…

 Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7314064543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.