A nő és a haja...
2018. június 27. írta: AgathaSeymour

A nő és a haja...

Szerintem egy nő három emberrel nem vitatkozhat. A fodrászával, a kozmetikusával és a körmösével. Velük egyszerűn nem szabad összeveszni, mert az elvesztésükkel könnyen odalehet a jó megjelenésünk (már ha kiváló szakemberek állnak a segítségünkre).

Imádom a fodrászom! Nemcsak mert fantasztikus szakember, hanem mert csodálatos barát, különleges, izgalmas ember, igazi lélekbúvár, azontúl diszkrét, megértő szóval sokminden egyszerre, amire egy nő vágyik, ha a megjelenését és azon keresztül a lelkét kívánja ápolni.

Akárhányszor nála járok, mindig megtudok valami újat a frizuratrendekről, átbeszéljük az aktuális divatot, kielemezzük a nemzetközi magazinokat, legutóbb pedig a frizura és a személyiség közötti összefüggéseket magyarázta el nekem…

uj49_1.jpg

Az emberről mindent elmond a haja – mondja, mesél az életkörülményeiről, az anyagi helyzetéről, az énképéről, a szépségápolási szokásairól sőt még az időbeosztásáról is. Az a nő, aki rövid, tüskés, felborzolt frizurát hord, igazi tüskés személyiség belül is. Fel akarja venni a versenyt a férfiakkal, nem hajlandó kompromisszumokat kötni, az élet nagy kérdéseiben is éppoly, szigorú és “rövidre vágottak a döntései”, mint a haja.

A középhosszú hajú nő sokkal kompromisszumkészebb, az ő haja színes variációk tárházát rejti magában. Lehet sportos, simán beszárított a frizurája, vagy viselheti kontyban a végzet asszonyának szerepében tündökölve. Ő alapvetően az arany középutat keresi, sikeresen egyensúlyoz a család és a karrier között, a hajápolással átlagos időt tölt.

A hosszú hajú nők több energiát fektetnek a nőiességük hangsúlyozására és alapvetően két csoportba oszthatóak: azokra, akik erőltetik a hosszú hajat, mert ettől szeretnének nőiesek lenni és azokra akiknél ez a nőiesség természetes kifejeződése. A hosszú haj kissé egocentrikussá teszi a nőket, hiszen az ápolásához, karbantartásához idő kell, amit valljunk be őszintén másoktól vesz el, a családjától vagy a partnerétől. Bár a hosszú haj a mai napig a nőiesség szimbóluma, nem szabad belefutni abba a hibába, hogy akkor is hordjuk, ha nem érezzük saját személyiségünknek, az emberen ugyanis látszik, ha nyűgként éli meg...

Aztán ott van a “budai nő” típus – első ránézésre szép haja van, de ha alaposabban megvizsgáljuk, látjuk, hogy túlfodrászolt, agyonvasalt, szétszárított, a viselője mindent megtesz, hogy minél ápoltabbnak és megkreáltabbnak tűnjön, de sajnos az ellenkezőjét éri el. A túl sok önmagára fordított idővel a szociális elhanygoltságát próbálja kompenzálni: unatkozom, leugrom beszáríttatni a hajam – azt hiszem mindenki érzi, hogy nem ez a megfelelő irány…

Az átlag, dolgozó nőnek van egy típusa, aki a hajával próbál kitűnni a tömegből – sajnos a haja ettől rendkívül műre sikerül… Szinte szálanként beállított frizurája kevés spontaneitást sugall, de mivel úgy érzi a haja az egyetlen amivel kitűnhet a tömegből, annak pedig saját elképzelése szerint tökéletesnek kell lennie, ezért egyetlen apró hibát is végzetesként él meg. Ő általában a feltűnő színeket kedveli, a túlvasalt vagy túlbodorított formákat, pedig a kevesebb több alapon jobban járna.

A legrosszabb az, amikor bejön hozzám a vendég és rám bízza, hogy milyen frizurája legyen. Ezzel tulajdonképpen azt a felelősséget szeretné rám ruházni, hogy döntsem el én, hogy ő mit szeretne üzenni a világnak. Nos, az üzenet megfogalmazása közös munka kell, hogy legyen, az övé, aki tudja mit akar kifejezni, s az enyém, aki tudom hogyan tud ez a gondolat és érzésvilág egy frizurában megjelenni. Természetesen bizalmi kérdés, hogy ne lenne az, ha egyszer a lelkünk mélyén rejtőző finom titkokat hozzuk a világ tudomására, a szemlélődőnek csak olvasni kell majd a sorok mögött…

Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7614076811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.