Nem csak egy lakatlan szigeten!
2018. június 29. írta: AgathaSeymour

Nem csak egy lakatlan szigeten!

Sokszor találkoztam már a kédéssel, ami a minap is szembejött velem: ha egy lakatlan szigetre sodorna az élet és csak egyetlen könyvet vihetnék magammal, mi lenne az? Azt hiszem akárhányszor válaszoltam, mindig mást feleltem, bár a válaszok mindig egyfélék voltak. Vagy a kedvenc íróm valamelyik könyvét említettem, vagy Hemingwaytől valamit, hogy betűről betűre kielemezzem a munkáját és amit csak lehet megtanuljak tőle.  

Aztán amikor  legutóbb tették fel a kérdést, és úgy igazán, mélyen elgondolkodtam rajta, azt mondtam, hogy egy üres lapokkal teli könyvet vinnék és én magam írnék bele egy regényt. Mondjuk megírnám azt a történetet, amit valaha az életemben látni szerettem volna. Azt a szerelmet, amire mindig vágytam, de bárhogy akartam nem jött össze, vagy azt a történetet, amit a saját hátralevő  életemben látni szeretnék. De persze az is előfordulhat, hogy valami egészen mást írnék. Kitalálnék egy izgalmas sztorit, amiben valamilyen furmányos módon mégiscsak én lennék a főszereplő (persze titkolnám, és ha rákérdeznek letagadom), és olyan sorsot kanyarítanék bele, hogy magam is elcsodálkoznék...

De természetesen nem kell sem nekem, sem másnak lakatlan szigetre költöznie ahhoz, hogy élete regényét megírja, itt és most belekezdhet! Kreatív írás workshopomat olyan módon állítottam össze, hogy a lehető legnagyobb gyakorlati hasznát vegye minden kezdő és haladó író, újságíró. Az egyszerű gyakorlatok a rálátás segítségét adják a nehezebb feladatokhoz, így a későbbiek során is mindenkinek hasznára lesznek a tanultak.  

office2.jpg

A legfontosabb témák, amiket részletesen átbeszélünk:

1. Címadás
2. Témaválasztás
3. Az írás szabályai – aminek betartásával, illetve tudatos elhagyásával kiváló lehetsz
4. Kreativitás – hogyan dolgozz magadból, hogyan születnek a legjobb ötletek.
5. Kapcsolat az olvasóval – arról amit mindenki lát, és arról, amit nem – mit jelent pontosan, hogy az olvasót érezni kell!
6. Gyakorlás, hogy legyen saját tapasztalatod, amire a későbbiekben támaszkodhatsz.
7. Kreativitást, írói szemléletet fejlesztő játékok

Szeretettel várom azokat, akiknek dédelgetett vágyuk volt, hogy írói ambícióikat megéljék, a világnak megmutassák, és mielőtt kilépnének a nagyközönség elé vagy belevágnának a nagy munkába szeretnének átfogó képet kapni az írásról. Azoknak akik már írnak és szeretnének többet tudni a hivatásról, és mindenkinek, aki kiváncsi arra, hogy hogyan néz ki, miből áll a szerző munkája a színfalak mögött.

A workshop helyszíne az Astoria Oktatási Központ (1075 Budapest, Károly krt. 3/A.), a workshop két napos, időpontja: 2018. 07. 14. (szombat) 10-15 óráig és 07. 15. (vasárnap) 10-15 óráig.

A workshop részvételi díja 20.000 Ft.
Kérem, hogy részvételi szándékát az info@agathaseymour.hu email címen jelezze.
Szeretettel várom az érdeklődőket MINDEN KOROSZTÁLYBÓL!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3213903622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.