Ha az igazság kint van az asztalon...
2018. július 03. írta: AgathaSeymour

Ha az igazság kint van az asztalon...

Amit megígérek be is tartom. Nem csak magam miatt, hanem a másik fél miatt is. Mikor megígérünk valakinek valamit és nem tartjuk be az ígéretünket, az energia csatornája nyitva marad kettőnk között és nem talál utat a másikhoz. Mindketten energiahiányosak leszünk, hiszen az egyik oldalon szabadon folyik az energia cél nélkül, a másik oldalon az ígéret betartására várva és választ nem kapva energiahiány lép fel. Többek között ezért kell válaszolni sms-ekre, telefonokra, email-ekre, még azokra is, amelyekkel kellemetlen foglalkozni. Azt hiszem az a legjobb, ha az ember őszinte, abból nincs gond. Tudom nem jó érzés valakinek azt mondani, hogy nem kedveljük, hogy nem akarunk időt, energiát szánni rá, de ha őszinték vagyunk vele nem maradnak elvarratlan szálak, mindenki választ kap a kérdésére és ha úgy alakul, tiszta, lezárt ügyekkel hagyhatjuk el egymás életét. Lehet, hogy nem hangzik elsőre hihetően mégis mindkét fél táplálkozik a “csúnya” válaszokból is, ha máshogy nem, hát véget vet az őszintétlen, színlelt kapcsolatoknak.

mys126.jpg

Szerintem jobb ha az embert nem tartja vissza az őszinteségtől az sem, hogy esetleg rossz véleménnyel lesznek róla, mert ha folyton arra figyel, hogy mindenütt megfeleljen előbb-utóbb elveszíti önmagát. Ha megmondjuk a véleményünket pl. hogy valakinek a ruha összeállítása nem tetszik, ha számunkra túl színes, túl slampos hatású, vagy egyszerűen csak nem tetszik a másik fél bizalommal érezheti, hogy bármi másban is számíthat az őszinteségünkre. Persze azzal sem árt tisztában lennünk, hogy véleményünk csupán egy a sok közül, s hogy nem feltétlenül van igazunk és ez így van rendjén.

A magam részéről már rég nem akarok meggyőzni senkit az igazamról, mindenki úgy jó, ahogy van. Ha valakinek az a meggyőződése, hogy neki jól áll egy bizonyos nadrág vagy felső és jól is érzi magát benne, akkor nincs mit hozzáfűznöm ( ha csak nem kérdez rá a véleményemre). Azonkívül szívesen tanulok másoktól stílus, divattörténet, vagy bármely más témában. Azt hiszem ez lehet a megfelelő út a belső béke és a számunkra tökéletes stílus felé. Nyitottnak, őszintének lenni magunkkal és másokkal, nem elutasítani a tanulás lehetőségét, a tényt, hogy nem tudhatunk mindent.

A legutóbbi őszinteségi akcióm is óriási nyugalmat hozott (legalábbis nekem). A másik fél, aki már egy ideje erőszakosan próbálta rám erőltetni a közös kávézás és benne a barátság lehetőségét végre megtudhatta tőlem egy véletlen találkozás alkalmával, hogy nem kívánok élni a barátságával. Én meg azt, hogy az egészet nem vette a lelkére, s rögtön egy másik projek ötletével állt elő.

S azt még nem is említettem neki, hogy az öltönyéhez nem illett sem a kabát, sem a cipő…

/Agatha Seymour/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr9414090513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.