Változtass könnyedén!
2018. július 28. írta: AgathaSeymour

Változtass könnyedén!

Van, hogy kitűzök magam elé egy célt, de ahelyett, hogy megvalósítanám, rendkívül furfangos módon szövevényes labirintust hozok létre magam számára, amelyben elveszhetek, s amelyből hosszasan keresgélhetem a kivezető utat, nehogy a céllal kelljen foglalkoznom…

Látom, persze, hogy látom, hogy valami nincs rendben, keresem, kutatom a dolgok miértjét, hogy kerültem a helyzetbe, miért nem találok ki belőle, s mikor már teljesen kilátástalannak látom a megoldást, megkérdezem Petrát, mit lát, mint külső szemlélő…

y92.jpg

– Unalmas vagy, rettentően unalmas! – kezdi fanyalogva. Nem unod még a drámákat, a sok hülyeséget, amit azért találsz ki, hogy szórakoztasd vagy félelemben tartsd magad? Hallgatok. Mit lehet erre válaszolni, ha egyszer ez az igazság?

– Ezek szerint nem. – mondom félénken.

– De minek csinálom? – kérdem.

– Honnét tudjam, te csinálod, kérdezd meg magadtól!

Becsukom a szemem és mindenféle kérdéseket teszek fel magamnak. Nem tudom, mondom, nem szívesen foglalkozom a feladattal, vagyis foglalkozom vele, de csak elméletben. Eldöntöttem, hogy idén teljesen másképp állok a kihívásokhoz, de úgy tűnik nehezen adom fel a régi beidegződéseimet. Döcögősen változtatok, olyan fáradságos feladni, megtörni azt a mintát, amit eddig csináltam. Szenvedek, ha rágondolok, hogy minden egyes nap folyamatosan másképp gondolkozzak valamiről.

– Tessék, mondja, már megint itt tartunk, nyöszörögsz, mintha tényleg lenne valami bajod. Ha fárasztó nehezen változtatni, akkor változtass könnyedén – mondja.

– Végül is, gondolkodom hangosan, megpróbálhatom könnyedén is véghezvinni, ha egyszer nehézkesen nem megy! Az egész fejben dől el. Ha az ember azt várja magától, hogy könnyen menjenek a dolgok, ha nem is oldódnak meg maguktól, bizonyára könnyebben mennek majd. Ha a változásra gyötrelemes dologként gondol, akkor az lesz, ha pedig merész módon azt gondolja, nemcsak könnyű, hanem szórakoztató és izgalmas is lehet, akkor bizony az lesz. Az ember ugyanis sokkal több mindenben dönthet, mint elsőre gondolja!

 Agatha Seymour

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4314146825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.