Vezesd az életed!
2018. július 29. írta: AgathaSeymour

Vezesd az életed!

Izgalmas utazás az önismeret és az önbecsülés felé vezető út. Kiemelkedő pontjai, amikor a kisebb-nagyobb sikerek határozottan megmutatkoznak, és végre saját szemünkkel látjuk működésüket. Észrevesszük, hogy másként viselkedünk, másképp reagálunk helyzetekben, mert megnövekedett önbecsülésünk miatt más értéket képviselünk a saját szemünkben. Mást találunk elfogadhatónak, magunkhoz valónak, az életnek a jobbik felét tapasztaljuk, mert úgy érezzük, arra vagyunk érdemesek.

Ilyenkor az esetek jelentős részében az életünk irányítói vagyunk, és a külső dolgokat, ismerős-ismeretlen embereket objektív szemlélő szemével nézzük és döntéseinket úgy hozzuk meg.

uj-heidinevet_1.jpg

Nem érdekel már ki, mit gondol rólunk, mindenkire rábízzuk, hogy saját gondolataival maga küzdjön meg. Nem cipeljük más életének terheit, saját hátunkra önként csatolt terheinket pedig folyamatosan lebontjuk, mert tudjuk, hogy ez is döntés kérdése. Az élet a szabadságról szól, amelyet az ember csak önmagától kaphat, önmagát szabadíthatja fel a korlátozó gondolatok, érzések és gyermeteg hiedelmek alól.

Lelkiismeretfurdalás nélkül választjuk azokat a helyzeteket, kapcsolatokat, amelyek örömmel teli feladatok formájában jelennek meg, mert többé nem a nehézségekből akarunk tanulni, készen állunk arra, hogy az élet szebbik felét élvezzük.

S ha néha mégis szembejön valaki, aki negatív gondolataival terhelni próbál, megfelelésre kényszeríteni, az életében jelenlévő problémáiért minket hibáztatni, a felelősséget másra hárítani, könnyedén továbbmegyünk.

Vissza sem nézünk, szavai nem érintenek meg, mert pontosan tudjuk, hogy egyénre szabott sorsával mindenkinek magának kell megküzdenie. Mindenkiben ott az erő, az élet mindenki számára lehetőségek széles tárháza, hogy tegyen magáért, hogy fordítson a sorsán, hogy lelkibékéjét megteremtse, hogy másképp gondolkodjon, és cselekedjen. A megváltás privát ahogy a pokol is, amit megélünk, de a lehetőség mindenki kezében ott van, aki akar bármikor belekezdhet, hogy éljen vele!

 Agatha Seymour 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4814148729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.