Nem természetes, hogy szeretlek!
2018. augusztus 07. írta: AgathaSeymour

Nem természetes, hogy szeretlek!

Nehéz egyensúlyozni az életben. Nehéz minden pillanatban tudni, érezni, hogy értékesek vagyunk, hogy az élet szeret minket, s hogy elfogadhatunk minden jót, amit csak kínál nekünk. Nehéz ugyanabban a pillanatban azzal is tisztában lenni, hogy mindez a sok szépség, jóság valójában adomány, s ha nem tartjuk tiszteletben az élet nagyszerűségét, nagylelkűségét visszájára fordulhatnak a dolgok.

Így van ez a párkapcsolatokkal is! Olyan könnyű belevetni magunkat egy olyan kapcsolatba, amelyben a másik fél részéről csak szeretet, tisztelet, megbecsülés és támogatás jut nekünk. Az ember olyan könnyen magától értetődőnek veszi a dolgokat. Olyan könnyű azt mondani, hogy mindez azért van, mert csodálatos, szeretni való, nagyszerű emberek vagyunk. Miért is ne lenne így? Miért ne lenne igaz, hiszen mindannyian nagyszerűek és szeretetre méltóak vagyunk.

love12.jpg

Ám ennek ellenére hiba lenne mindent saját érdemünknek betudni és magától értetődő dologként kezelni.

Egy párkapcsolatban is minden adomány. Minden testi, lelki, szellemi támogatás adomány. Megajándékozzuk egymást, mert adni szeretnénk, mindent, amink csak van, sőt még annál is többet! Odaadnánk a másiknak a világ minden kincsét, lehoznánk neki a csillagos eget, a szívünket nyújtjuk át selyempárnán, drágakövekkel kirakva.

De bármennyire is elhomályosítja szemünket értékességünk tudata, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mindez adomány egy másik embertől, amelyet az ő szeretete, rajongása, figyelmessége juttat számunkra. Adomány, nem az élet természetes velejárója. Adomány, amelyben addig van részünk, amíg viszonozzuk, amíg nem élünk vissza vele, amíg értékeljük, amíg méltóak vagyunk rá.

Az adományok amilyen könnyen és magától értetődően érkeznek, ugyanolyan könnyen és egyszerűen meg is szűnhetnek. Mert amilyen egyszerűen úgy döntünk az egyik pillanatban, hogy megajándékozzuk vele a másikat, ugyanolyan gyorsan és könnyen dönthetünk úgy is, hogy nem kívánunk többé időt, energiát, figyelmet, szeretet tölteni a másik ember életébe. Az adomány kettős játék, mindig két emberen múlik, ha tudatában vagyunk, ha nem.

Agatha Seymour

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr514166889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.