Minden oké velem, és veled is!
2018. augusztus 22. írta: AgathaSeymour

Minden oké velem, és veled is!

Mindig áldom a nagy eszem, mikor kidugom az orrom a lakásomból az íróasztalom mellől és megismerkedem idegen emberekkel. Kivétel nélkül minden alkalommal helyreteszik az életemmel kapcsolatos irracionális gondolataimat.

Alapvetően szerencsésnek érzem magam, az életem fő vonalakban működik, és halad az útján. Azonban velem is előfordul, hogy rettenetesen elkeseredem a végeláthatatlan küzdelmek és olykor a magánéleti sikertelenségeim miatt. Mivel nem nézek a saját életem keretein túl, nem látom, hogy semmi különös nem történik velem, hanem csak úgy, simán, ahogy mindenki mással is, megtörténik az élet velem. Teljesen átlagos, hétköznapi módon, vagy még annál is hétköznapibban…

Mikor ismeretlen emberek mesélik élettörténeteiket, kivétel nékül mindenki azzal kezdi, amivel talán én is kezdeném, ha a saját életemről kérdeznének (és képes lenne valaki rávenni arra, hogy beszéljek magamról…): az ő élete egy regény, olyan dolgok történetek meg vele, amik senki mással. Annyi furcsa, rettenetes, különös és érthetetlen sztorija senkinek nincs, mint neki.

S mivel mindenki ezt mondja, és persze jómagam is ezt gondolom a saját életemről, meg kell, hogy állapítsam, teljesen hétköznapi, általgos dolog, hogy mindannyiunk élete egy regény..

Ez van! Persze vannak kivételek, azokról általában a nemzetközi sajtóból értesülünk, de ha jobban a dolgok mögé nézünk, azt látjuk, hogy csak a hírnév különbözteti meg ezeket az embereket tőlünk.

Gyakran gondolok arra, hogy nincs ember, aki annyit küzdött volna életében, mint én, aztán mikor találkozom elismert emberekkel, akik nagyon sikeresen végzik a munkájukat, megdöbbenve hallom, hogy több mint harminc éve küzdenek ugyanúgy, mint én. És feltett szándékuk, hogy továbbra is ezzel a hozzáállással fordulnak az élet felé, nem adják fel.

Ez az élet! Ez is. A szép és sikeres dolgok mellett vannak nehézségek, amelyekkel mindannyian küzdünk. Folyamatosan.

Teljesen átlagos és hétköznapi, ha valaki az életében több tucat csalódást élt meg. Az is hétköznapi, ha valaki egyedül van, mert úgy érzi rengeteg fájdalmas párkapcsolat van mögötte – a nagyátlagot hozza, nincs ebben semmi különös. Virágoznak a társkereső oldalak, szóval, aki hasonló problémával küzd, annak üzenem, hogy minden rendben van az életében.

Az is “normális” kategóriába tartozik, ha az ember olykor beteg, jómagam is vagy tucatszor voltam kórházban. A kórház mindannyiszor tele volt, egy voltam a sok ember közül, akit aznap megműtöttek, egy a sok ezer ember közül, akit aznap ebben az országban műtöttek, és egy a százezer vagy millió közül, aki aznap a világon ugyanazon a beavatkozáson esett át, mint én. És igen, volt olyan eset is, amikor úgy indultam neki egy műtétnek, hogy kettő százalék esélyem volt arra, hogy a dolgok rosszul sülnek el. Legyintettem, aztán pont abba a két százalékba estem, ahogy mindenki más, akivel újra a kórházban találtam magam, mint két százalékos eset. Ahogy azok is, akik azóta a helyünkön feküdtek és feküdni fognak...

 wh160504b.jpg

Az élet működik, teszi a dolgát, tanít mindenkit, s nekünk egyetlen dolgunk van, haladni, áramolni vele. Nem a hétköznapi problémáink miatt világvége hangulatban sírdogálni, és lemondani a sikerről, boldogságról, hanem még egyszer és még egyszer nekifutni. Bármennyire is mindig az a probléma a legnagyobb és legrettentesebb, amellyel épp küzdünk, valójában nem illik belehalni valamibe, ami mindenkivel megesik.

Szóval minden oké velem, és veled is. Megszülettünk, egyszer majd meghalunk, a kettő között pedig mindenféle variációban nagyjából ugyanazok a dolgok esnek meg velünk. Menj tovább, az élet csak akkor változik meg, ha mindezt tudomásul veszed és bátran lépsz, amíg lehet!

Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4014195289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.