Esetem a süket békával...
2018. augusztus 30. írta: AgathaSeymour

Esetem a süket békával...

Annyian megkérdezték már tőlem – közeli barátok és távoli ismerősök – honnan az óriási bátorságom az életben, hogy úgy döntöttem megkérdezem asztrológus barátom, hátha mond valami okosat: - Mondd meg nekem, kezdek bele, honnét az én őrült bátorságom? A kos természetem teszi?

- Nem, feleli, az első házadban helyezkedik el az uránusz, az színesíti a személyiséged, és tesz vakmerővé. Az uránuszi ember öntörvényű, és az vagy te is. Olyan vagy, mint a süket béka...

- Az milyen? – kérdem.

- Elmondok egy tanmesét, és megérted. Elindul a süket béka, hogy felugráljon egy nagy hegy tetejére. - Ne menj fel, ne menj fel! – kiabál neki a többi béka. A süket béka nem reagál, tovább ugrál a hegy teteje felé. – Fordulj vissza, fordulj vissza - kiabálják messzebbről a többiek – a békák nem járnak hegytetőn! A süket béka csak ugrál felfele a hegyen. – Gyere vissza, ne menj tovább! - így a békák a hegy aljáról. Egyszercsak felér a süket béka a hegy tetejére. A többiek lent ujjonganak: Megcsináltad! Megcsináltad! - He?! – így a süket béka, aztán ugrál tovább... Na, ilyen vagy te is.

p160322.jpg

Hahotázunk a nevetéstől, csak úgy gurgulázik bennem a jókedv. - Akkor nem kell aggódni, nálam jó kezekben van a világ megmentése – mondom. – Az biztos, mondja a barátom, bár én hinnék ennyire magamban. – Igaz, hogy hiszek magamban, de azért ez nem minden - magyarázom. Mindenkinek megvannak a saját erősségei, és lehet, hogy én úgy érzem nagy tehetségem van a világ megmentéséhez – bár nem kért rá senki… - azért ennyi nem oldaná meg a világ sorsát. Mert ha már ott vagyunk, akkor mindenki más tehetségére is ugyanilyen szükség van. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a tudatossághoz értek ugyan valamennyire, de sok más dologhoz nem. Például, ha túl vagyunk a világ megmentésén, szükség van olyan emberekre, akik ki tudják számolni, hogy "mennyi kettő meg kettő". Mennyi is?  - fordulok felé. Hetvenkettő...????

Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr1114211487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.