A női önbecsülés tanulható
2018. szeptember 05. írta: AgathaSeymour

A női önbecsülés tanulható

 Csodálattal és döbbenettel figyelem Blanka barátnőm változását. Jó fél éve még azzal küzdött, hogy minden férfi életében kettes számú nő lehetett csupán, most meg távolról látja rajta bárki, hogy királynővé vált. Kizárólag első nő szerepét kínálják neki a férfiak, és még messze van a folyamat végétől…

Nem elég, hogy első számú nővé vált, már nem lehet belevinni olyan kapcsolatokba, ahol méltatlanul bánnak vele. Nem hajlandó férfi feladatokat ellátni a kapcsolatban, sem az egyszerű házitartási munkák tekintetében, sem pénzügyi kérdésekben. Már nem tartja természetesnek, hogy olyan férfival éljen együtt, aki lebecsüli a képességeit, csúnyának és kövérnek tartja. Az sem elfogadható számára, hogy egy férfi az ő erőforrásain alapozza meg saját életét. Csodálattal figyelem hogy válik kívül-belül királynővé, hogy növekszik önmagába vetett hite, s válik egyre inkább képessé belső erejére támaszkodni.

p160425.jpg

Majd mindennap beszélünk, hogy elmondja, hol tart férfi ügyekben, de már nem kéri mindenben a segítségem.

- Először elmondom, én mit gondolok a helyzet alakulásáról, aztán elmondod te a véleményed, jó? – kezdi. Nem tetszik nekem, amit mond, magyarázza, mert igenis megérdemlem, hogy azért szeressenek, aki vagyok, hogy szépen bánjanak velem, hogy megbecsüljenek és tiszteljenek…

Így igaz, mondom, minden nő megérdemli, s közben arra gondolok, mindenkiben ott a lehetőség arra, hogy meglássa magában a szépséget, a jóságot, az értéket. Csak idő kell hozzá, figyelem, megállíthatatlan szándék, és egy kis segítséggel bárki képes kibontani nőisségének csodáját. Gyönyörű pillangóvá válhat, aki büszkén viseli egyediségét, szépségét, méltósággal él nőként, emberként. 

Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7014223409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.