Ha hisz benned valaki
2018. október 09. írta: AgathaSeymour

Ha hisz benned valaki

Sokféle elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy mi a boldog élet, a siker titka. Mindenki esküszik valamire, a szerencsére, a megfelelő kapcsolatokra, a sorsra, a véletlenre, az élet kiszámíthatatlanságára. Nemrég egy ismerősöm osztotta meg velem a sikerrel és boldog élettel kapcsolatos érdekes elképzeléseit.

- Sok feltétele van a sikernek – mondja - hiszem, hogy kell hozzá tehetség, elhivatottság, kitartás és sok minden más. S hogy azok közül az emberek közül, akik mindezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek miért bizonyos emberek kerülnek a sikerhez a legközelebb, miért ők élvezhetik leginkább a ragyogást?

Azt hiszem az emberek ezen csoportjából azok érnek el ténylegesen nagy eredményeket, akik mögött áll valaki, aki hisz bennük. Valaki, aki meglátja bennük azt a lehetőséget, amit senki más. Gondoljunk csak Céline Dion-ra, akinek a sikerében már egészen fiatal korában annyira hitt a menedzsere (későbbi férje), hogy jelzálogot vett fel a saját házára, de mondhatnék erre a mintára más példákat is.

- Egyedül senkinek sem megy – folytatja - kell, hogy legyen mellettünk vagy mögöttünk valaki, aki hisz bennünk, akivel létre tudunk hozni valami világraszólót. Valahogy úgy működik a dolog, hogy az energiáknak kell tökéletes harmóniában és kiegészítésben lenni egymással.

as-reggel9.jpg

Sok esetben láthatjuk, akár világsztárok esetében is, hogy egy új házastárs, egy új ember a csapatban, egy meghatározó ember által indulnak be a dolgok. Ez nem azt jelenti, hogy a lehető legjobb csapatot kell létrehozni, beszéljünk akár társas kapcsolatról vagy csapatról, legalábbis nem a hétköznapi értelemben. Olyan összefonódásnak kell létrejönnie, amelyben mindenki a másiknak, vagy a csapat többi tagjának tökéletes energetikai kiegészítője tud lenni. Sokszor nem a befektett pénz, a hozzáértés hozza meg a gyümölcsét, sokkal inkább a közös hit, a szenvedély, az a fajta kreatív erő, ami valamilyen módon beindítja az univerzum energiáit, amitől működni kezdenek a dolgok. Lehet, hogy egyetlen emberen múlik a dolog. Láttam már olyat – folytatja – hogy egy csapat életében az hozta meg a sikert, hogy az egyik tagja megnősült. A felesége által olyan kreatív, termékeny energia került a csapatba, amely a férjén keresztül mindenkire inspirálóan hatott, és elindította a céget a siker felé és a csúcsra is juttatta. De nem kell világsztárok életében kutakodni ahhoz, hogy a fentieket belássuk – teszi hozzá. Azt hiszem mindenki látott már olyan házasságot, ahol a felek a házasság után nem tudtak ugyanolyan sikeresek lenni az új társukkal, mint az előzővel. Vagy épp ellenkezőleg! Az új társuk hite, ereje hozta meg azt a sikert, amelyért a másik kapcsolatban az illető mindent megtett, de hiányzott hozzá az a szempár, az a bizalom, az a bíztatás, hit, amely aztán az egekbe repítette őket és a teljesítményüket…

Agatha Seymour

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr10014291051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.