A férfiak szeretik boldoggá tenni a nőket
2018. október 11. írta: AgathaSeymour

A férfiak szeretik boldoggá tenni a nőket

Meggyőződésem, hogy a férfiak szeretik boldoggá tenni a nőket. Hogy mégis miért nem sikerül? Ennek valószínűleg sok oka van közülük az egyik biztosan az, hogy a nők vagy nem tudják, vagy nem akarják megmondani, hogy mi teszi őket boldoggá… 

Azt hiszem a női boldogtalanság egyik oka, legalábbis legutóbbi megfigyeléseim erre világítottak rá, hogy mi, nők, gyakorta nem rendelkezünk elegendő önismerettel azt illetően, hogy mi is tenne minket boldoggá. Ennek persze millió oka lehet: az ember reggeltől estig dolgozik, ezer fele figyel, s nem jut ideje arra, hogy ilyesmin gondolkodjon. Vagy fel sem merül benne a lehetőség, hogy a kívánságait valóra váltaná a másik fél, ha tudná mik azok, és mivel a férfiak nem gondolatolvasók ez nem következik be… Esetleg úgy gondolja, hogy fontosabb dolgok is vannak a családban, mint az ő boldogsága: a gyerekeknek szüksége van erre-arra, és a lakásra is ráférne egy kis frissítés. Vagy elfáradnak, és nem akarnak, nem bírnak több energiát beletenni a kapcsolatba, az meg már nem érdekli őket, hogy a másik mit akar a kapcsolattól vagy személyesen tőle. De az is lehet, hogy egyszerűen nem foglalkozunk a kérdéssel.

opjh23.jpg 

A minap egy férfi ismerősömmel folytatott beszélgetés döbbentett rá arra (sokadszor), hogy a nem megfelelő kommunikáció vagy a kommunikáció teljes hiánya vezet ahhoz az állapothoz, hogy nem tudjuk kielégíteni egymás igényeit. Az említett ismerősöm azt figyelte a távolból, hogy régi barátnője miképp boldogul az új párkapcsolatával. S azon tűnődött, hogy ha annak idején ő is így vagy úgy bánik az illető nővel, vajon boldogabbak lettek volna együtt vagy sem. A választ tőlem várta – mindhiába. Nem nagy dolgokról volt szó, csupán olyan apróságokról, mint: ki hív kit és hányszor, vagy milyen a megfelelő hangnem kettőjük között: inkább kérni kell vagy az a természetes, hogy úgy tesz, mintha megállapodtak volna előre valamiben és csak azt kéri számon. Aztán: miért jobb az a férfi, aki olykor mogorva, s mi volt a gond azzal, hogy ő kedves volt és támogató? Örül a nő a virágnak, vagy sem? Ez ugyanis nem derült ki abból a megjegyzéséből, hogy: nem kellett volna virágot venned, nem vagyunk olyan anyagi helyzetben! Egy férfi miért nem dönthet úgy, hogy ha többet dolgozik, és van egy kis plusz pénze meglepi a barátnőjét egy csokor virággal, vagy valami aprósággal? Érthetetlen, miért jobb most az a csokor virág mástól, aki pontosan olyan anyagi helyzetben teszi mindezt, mint annak idején ő… A kérdések válaszra várnak nála éppúgy, mint sok más kapcsolatban!

 Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3414296375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.