Megváltozott a férjem!
2018. október 18. írta: AgathaSeymour

Megváltozott a férjem!

Az ember beleszeret valakibe, aki kedves, aranyos, udvarias, aki élete szerelemévé válik, aztán ahogy telnek az évek, a helyzet gyakran átfordul, és elviselhetetlenné válik. Egyszer csak kiderül, hogy a másik mégsem olyan kedves, mégsem olyan lovagias, stb, mint ahogy mi azt annak idején gondoltuk. Vagy valami más a gond vele? Esetleg lehet, hogy nincs is vele semmi gond?

– Nagyon megváltozott a férjem, mondja egy ismerősöm, te nem tudhatod, de mikor megismerkedtünk, olyan más volt: kedves, előzékeny, egy igazi úriember. Most meg? Nyoma sincs annak a férfinak, aki annak idején volt, kiállhatatlan és elviselhetetlen lett. Fogalmam sincs mi történhetett vele, szerintem a barátai vannak rá ilyen hatással.

– Az őt megelőző kapcsolatod milyen volt? – teszem fel a kérdést.

– Ugyanilyen hülye volt az is – feleli.

– Akkor lehet, mondom, hogy nem csak velük van a baj, hanem az is benne van a pakliban, hogy te is rosszul döntöttél. Vagyis ugyanazt a típust választottad.

– Nem! – mondja határozottan. A második férjem teljesen normális volt amikor megismerkedtünk, a házasságunk alatt vált ilyen hülyévé. Nem tudom mikor és hogyan, de az biztos, hogy kezdetben más volt.

– Azért, mondom óvatosan, gondolkodj el azon is, hogy esetleg valamilyen formában régen is benne volt a férjedben a mostani énje. 

Eltelik egy hét, az ismerősöm hív.

wh160304b.jpg

Találkozott a férje barátaival, és beszélgettek a régi időkről, azokról az évekről, amikor a második férjével megismerkedett – meséli. Nem sok idő telt bele, míg ott is előhozakodott a gondolattal, hogy a férje rettenetesen megváltozott. Abból a rendes, normális férfiból, aki annak idején volt, egy igazi idióta lett, mondta, majd hosszasan sorolni kezdte a férje dolgait. A társaság döbbenten állta körül, nem értették miért van ennyire felháborodva, a férje ugyanis, állították ellentmondást nem tűrően, akkor is pont ilyen volt, amikor megismerkedtek, sőt azelőtt is. Ő biztosan nem változott semmit, mióta ismerik, ilyen a stílusa…

– Hogy lehet ez? – fordult hozzám.

– Úgy, ahogy mondtam – feleltem, a te választásod volt ez az ember.

– De miért választottam ilyen hülyét? – kérdi.

– Azt én nem tudhatom, azt magadtól kell megkérdezned, senki mástól – felelem. És azt is, hogy miért nem akartad ezt eddig meglátni? És miért nem akartad meglátni akkor sem, amikor őt választottad?

Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3414308847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.