A férfiaknak is szüksége van visszajelzésekre!
2018. október 19. írta: AgathaSeymour

A férfiaknak is szüksége van visszajelzésekre!

Talán sokan úgy gondolják - átesvén a ló túlsó oldalára - hogy kizárólag a férfi feladata kifejezni az érzelmeit, a másik hiányát, hozzá való ragaszkodását, rajongását. Ugyan a hivatalos etikett szerint alapvetően a férfi dolga a hódítás, de egy kiegyensúlyozott kapcsolatban a nőnek is éreztetnie kell a férfival, hogy szüksége van rá, hogy szereti , hogy fontos neki.

Nem nagy dolgokra gondolok: csupa apróságra, amire a hétköznapok millió lehetőséget nyújtanak. Olyan finom, nőies, gyengéd gesztusokra, amelyek egy izgalmas, ízig-vérig nő tarsolyában mindig kéznél vannak. Néhány kedves, becéző szó, dicséret, cicás odabújás, elismerés a férfi teljesítménye iránt, csodákat tesz életünk párjával. Egy férfi leginkább ezekből táplálkozik, ez ad energiát számára a hétköznapokhoz, a kihívásokhoz, ezért képes erőn felül is dolgozni, ha kell…

wh160824b2.jpg

Egy baráti házaspárral beszélgettem a témáról a minap.

-Imádom a feleségemet - mondta a férfi - az egész lényét, úgy, ahogy vagy. Ahogy hozzám viszonyul, ahogy támogat bátorít, és figyel rám. Mindenre képes lennék érte. Gyakran előfordul, hogy estig dolgozom, teljesen belefeledkezem a munkába, és észre sem veszem, hogy elment az idő. Csak telefonálok, szervezek, ellenőrzök, egészen addig, amíg a feleségem fel nem hív és azt nem mondja:

-Na, most már gyere haza! Nemcsak a munkának van szüksége rád, hanem nekem is! – Mit lehet erre reagálni? Elolvadok! Imádom, mikor ilyeneket mond! Összecsomagolok, és már indulok is haza! Ezért érdemes élni és dolgozni. Hogy minden meglegyen a mi kis életünkben, s hogy esténként egy ilyen nőhöz mehessek haza! Mi, férfiak nem vagyunk olyan bonyolultak, mint a nők gondolják. Gyakran mondják, hogy a nőket nem megérteni kell, hanem szeretni. Azt hiszem, ezzel a férfiak sincsenek másképp! Ha odafigyelnek ránk, ha éreztetik velünk, hogy fontosak vagyunk, egy kicsit cukiskodnak velünk – mert ez olyan nőies dolog, ettől érezzük magunkat férfinak – ,bármire képesek vagyunk.

És igen: nekünk, férfiaknak is szükségünk van pozitív visszajelzésekre. Nem nagy dolgokra, elég apróságokra gondolni, olyasmikre, amikhez elég a szándék, pár jó szó, kedvesség - ha néhanapján megsimogatják a fejünket, elmondják otthon, hogy szeretnek fontosak vagyunk: szóval ha gyengédek velünk, érzelmesek, bájosak – az életünket odaadnának a nőért.

 Agatha Seymour

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2114310985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.