Szeretlek! Hiányzol! Hülyeség a többi! Hívj!
2018. december 13. írta: AgathaSeymour

Szeretlek! Hiányzol! Hülyeség a többi! Hívj!

Az élet valójában nagyon egyszerű. Sokkal egyszerűbb, mint az ember gondolná. Mi magunk tesszük bonyolulttá azzal, hogy állandóan agyalunk, túlgondoljuk a dolgokat, feltételezések hadával vesszük körbe magunkat. Győzködjük, riogatjuk magunkat mindenféle szörnyűséggel, hogy megnyugodjunk: ez nem fog menni. Pedig az emberi kapcsolatok valójában nagyon egyszerűek: mindenki arra vágyik, hogy szeressék, hogy tartozzon valakihez, hogy a számára fontos emberek mellette legyenek.

Öt éve vesztem össze az egyik barátnőmmel – meséli a barátnőm. Valójában banális volt az egész ügy. Mindkettőnk élete krízisben, párkapcsolati nehézségek, válás a küszöbön - én akkoriban váltam. Egyik napról a másikra ért véget a barátságunk egy hülyeség miatt, amit hosszú hallgatás követett...

Bár különösebben nem foglalkoztam egykori barátnőmmel, gyakran hallottam ismerősöktől, barátoktól, hogy érdeklődik utánam. Azon töpreng hogy hozhatná helyre a dolgokat, de nem találta a hozzám vezető utat. Nekem is nagyon hiányzott, de nem tudtam mit tegyek. Aztán egyszercsak, talán egy jelentéktelen hétköznapon – mert a nagy dolgok mégiscsak olyankor történnek - megláttam valamit. Az életben kevés dolog számít, az pedig nem tartozik közéjük, hogy ki, mit, miért mondott, vagy csinált. Ha fontosak vagyunk egymásnak akkor cselekedni kell, nem a semmin elmélkedni éveken át. Ezért írtam neki egy levelet. Nem sokat, csak a lényeget:

Szeretlek! Hiányzol! Hülyeség a többi! Hívj!

 ujuj140.jpg

Már másnap válaszolt! Elmondhatatlanul boldog volt, hogy jelentkeztem. Azóta újra jóban vagyunk, rendszeresen beszélünk, és soha egyetlen egyszer nem hoztuk fel a régi dolgokat. Mert nem érdekes mi történt, hogy kinek volt igaza, ki tévedett, sőt semmi más sem számít, csak az hogy újra barátok vagyunk. Helyreállt a béke kettőnk között, nekem meg akárhányszor eszembe jut kibékülésünk története azon nevetek, hogy életem egyetlen szerelmes levelét a barátnőmnek írtam.

Szeretlek! Hiányzol! Hülyeség a többi! Hívj!

Ismételgetem hangosan. Ezzel a pár szóval a világ minden baját meg lehetne gyógyítani. Barátságok, családi kapcsolatok, szerelmek, mindenféle emberi viszony kaphatna feloldozást, rég nem látott emberek találhatnának újra egymásra, ha valamelyik fél képes lenne kimondani a bűvös szavakat.

Szeretlek! Hiányzol! Hülyeség a többi! Hívj!

Mondom határozottan. Ennyi elég! Egyszerűen nem kell több! Ebben a pár szóban benne van minden, amire mindannyian vágyunk. Mert valójában mindenkit csak az érdekel, hogy újra együtt legyünk. Hogy megpihenhessünk lelkileg annak biztos tudatában, hogy az életünk rendben van, biztonságban vagyunk, mert az emberi kapcsolatok, amelyek fontosak számunkra az életünk részei. 

 Szeretlek! Hiányzol! Hülyeség a többi! Hívj!

Suttogom az éterbe. Nincsenek elvárások, kérdések, nem kell megfelelni, nincs mitől félni. Nincs szükség magyarázatra, érdektelen, hogy mi történt az elmúlt hetekben, hónapokban. Csak az számít, hogy ez fontos neked és nekem. Csak a lehetőség számít, semmi más. 

Szeretlek! Hiányzol! Hülyeség a többi! Hívj!

Agatha Seymour

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4614479172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.