Elég jó vagy!
2018. december 14. írta: AgathaSeymour

Elég jó vagy!

Nem tudom mikor küzdöttem le azt a beidegződésemet, hogy mindig mosolygok ha zavarban vagyok. Csak mostanában vettem észre, hogy eltűnt a viselkedésemből az az idétlen, szerencsétlen, erőltetett, arcomra fagyasztott mosoly, amit fél életemben viseltem.

Talán akkor vetkőztem le, mikor meguntam a “jókislány” szerepét. Mikor végre megszületett bennem az elhatározás, hogy felhagyok az állandó megfeleléssel, s mikor belefáradtam a sok kudarcba, kritikába, ítélkezésbe, amiben részem volt. Mert hiába igyekeztem, nem tudtam jó lenni. Hiába volt az arcomon a jólnevelt gyerek képét idéző, kötelező, kétoldalra húzott szájszél, szerethetetlennek és elfogadhatatlannak tartottam magam.

0915du.jpg
 

Aztán egyszercsak megláttam magamban, nagyon mélyen, ahova csak ritkán, nagyon ritkán pillant le az ember, és csak akkor ha nagyon összeszedi a bátorságát, hogy értékes vagyok. Hogy az a konstrukció, amelyet a teremtő olyan formában rakott össze, aminek a végeredménye az az ember, aki a tükörből a szemembe néz, szerethető. Legalábbis annak láttam a személyemet, és elfogadhatónak. Azt hiszem ekkor tűnt el mintegy varázsütésre viselkedésem minden kényszeres eleme. Az erőltett mosoly, a mindenki számára való készenlét, a kéretlen segítség, vagy az azon való állandó rágódás, hogy mit kellene másként tennem, hogy elég jó legyek.

A minap azt vettem észre, hogy teljesen komoly arccal, fegyelmezetten közlekedem az emberek között. Nem járnak a gondolataim nem létező helyszíneken, sem elképzelt élethelyzetekben. Nem védekezem képzeletbeli harcokban, nem akar bántani senki sem. Csend és nyugalom van a fejemben, én magam elég jó vagyok, mégpedig pont ott, és úgy, ahogy vagyok!

Az emberek is mást jelentenek már. Mindenki egyedi, önálló, saját tapasztalatáért dolgozik és vesz részt az élet forgatagában, nem az én lényemhez való kapcsolódása miatt. Saját maga miatt él, hogy saját döntéseit meghozza, tanuljon, hogy ott legyen, ahol éppen van, és hogy előbb-utóbb meglássa magában az értékesség és a szépség minden formáját.

Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7914483472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.