Minden nap te kellesz!
2018. december 14. írta: AgathaSeymour

Minden nap te kellesz!

Az elköteleződés, azt hiszem az hiányzik az emberekből. Annak kinyilvánítása, hogy valakit vagy valamit teljes szívből akarok, és kitartok mellette jó időkben, rossz időkben. Akkor is, ha olykor megsérülök, ha nemegyszer úgy néz ki kívülről, hogy lúzer vagyok (esetleg annak is érzem magam), de a dolgokhoz, emberekhez való hozzáállásomon ez nem változtat. Mert ha elköteleződöm, akkor az számít, hogy velem lehet építkezni, közös jövőt tervezni, hosszú távú munkába belekezdeni, mert mindig ugyanazt akarom: a másikat és a közös terveinket. Kitartóan teszek értük, hiszek bennük és amiért tesz az ember, az növekedni kezd, az épül, az értéket képvisel.

 wh160412b.jpg

Azt hiszem, ez lehet a sok sikertelen emberi kapcsolat oka is: az elköteleződés hiánya. A legtöbb férfi – persze nőben is akad ilyen bőven – ma ezt akarja, holnap azt. Mire kimondja mit szeretne, már valami, vagy valaki máson jár az esze. Ma őrülten szerelmes az egyik emberbe, holnap állítja, hogy valaki másért dobog a szíve, és ezek az emberek ugyanígy vannak minden mással is. Ez a hozzáállásuk a munkához: ma üzletet nyitnak, holnap előadóművészek akarnak lenni – semmibe sem hajlandóak kitartóan és következetesen minden áldott nap beletenni a munkát. Mindig a dolgok könnyebb végét keresik. Ha valami más egy picit is jobbnak, vonzóbbnak látszik, mint amivel épp foglalkoznak – legyen az párkapcsolat, munka, barátság – már fordulnak is afelé, mert mindig az köti le a figyelmüket, amit épp szebbnek, jobbnak látnak. S ha aztán arról a csillogó valamiről kiderül, hogy mégsem az, aminek gondolták, rögtön odébbállnak.

Mindent akarnak, rögtön, és mindenből a legjobbat. Nem kötelezik el magukat, így aztán semminek nincs értéke az életükben, mert értéke csak annak van, amibe energiát teszünk.

Szerintem jó hűségesnek lenni, kitartani valaki mellett jóban-rosszban – a kapcsolatnak ugyanis ettől értéke van. A hűtlen ember senkinek semmit nem ad. Akinek minden nap más kell, az senkire sem hajlandó energiát fordítani, így a kapcsolatai is olyanok, amilyenek…

Az ilyen ember idővel boldogtalannak, sivárnak és kilátástalannak látja a dolgait. – Nincs értelme az egész életnek – mondogatja. Kegyetlen világot élünk, itt semmi sem működik, nincs egy normális, működő párkapcsolat, egy igazi barátság... Annak, aki nem hajlandó tenni érte, annak aki soha nem teszi le a voksát senki és semmi mellett, mert folyamatosan belső bizonytalanságát próbálja kiegyenlíteni, nos, annak tényleg nincs…

 Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6614483434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.