Nem ismerem a párom!
2019. január 18. írta: AgathaSeymour

Nem ismerem a párom!

Vágyunk a szerelemre mindannyian, és várjuk, hogy azok az álmok, amelyeket magunkban dédelgetünk a szerelemmel kapcsolatban mind valóra váljanak. Hogy találkozzunk azzal a férfival, nővel akivel rendkívül boldogok leszünk, aki számára mi leszünk az élet közepe. S mikor elérkezik az életünkbe, csak ritkán gondolkodunk el azon, ki is ő valójában. Ismerjük egyáltalán, vagy csak azt az arcát, amit nekünk mutat? Csak az létezik?

- Tudod, meséli az egyik barátnőm, egy párkapcsolatban, vagy akár házasságban valójában nagyon keveset tudunk egymásról. Azt gondoljuk a másikról, hogy ő csupán annyi, mint amennyit itt és most mi látunk belőle. Ismerhetjük ugyan a múltját, de nem voltunk a részese és ezért sok minden rejtve marad előlünk, ami egyébként a másik személyiségének része.

as-pair.jpg

Példának kedvéért, ha a mostani párom valamilyen gondolatátvitellel látná, hogy az előző kapcsolatomban az akkori szerelmemmel hogyan szexeltem nem hinne a szemének. Nem tudná felfogni és elfogadni, hogy az a vad, szenvedélyes nő, az a szexistennő, aki az előző pasimmal voltam, én vagyok. Vele ugyanis teljesen más oldalam mutatkozik meg még a szex területén is. Olyan vagyok, amilyen mellette lenni tudok, így a személyiségem egyes részei zárva maradnak előtte. Ez nem jó, vagy rossz, egyszerűen csak tény.

És ugyanígy: én is csak annyit látok belőle, amennyit a velem való kapcsolata láttatni enged. Ő az én szememben az a férfi, akinek én látni akarom, és aki lenni tud mellettem. Mert az is meghatározza a kapcsolatunkat, hogy nekem milyen a vérmérsékletem, mire van igényem, mire nincs, és hogy ezekből az igényekből mit tudunk megvalósítani és mit tud megvalósítani a másik.

És talán az is igaz, hogy minden párkapcsolatban másra van igényünk, mert mindenkivel mást akarunk megélni. Egy vad, veszélyes, rosszfiúval más élményre vágyunk, és mi magunk is más énünket mutatjuk meg, mint annak, akivel házasságot akarunk kötni.

Mit tudunk akkor a másikról? Egyáltalán tudunk róla valamit? Olykor, mikor a párom mesél a múltjáról, úgy tűnik, mintha egy másik emberről mesélne, pedig nem. Ő az, csak egy másik kapcsolatban, egy másik elvárásrendszerben, egy olyan emberrel, akitől valami mást akart, és aki mást hozott ki belőle. Nem tudom, ki a férjem, fejezi be, és ő sem tudja, hogy valójában ki vagyok. Megkönnyíti ez a felismerés a kapcsolatunkat vagy épp ellenkezőleg, megnehezíti? Nem tudom, de talán mégiscsak megkönnyebbülés, hogy soha nem ismerjük ki egymást, hiszen valójában önmagukat is oly kevéssé ismerjük.

 Agatha Seymour

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8214571446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.