Ha bizalmat szavaznál magadnak!
2019. január 21. írta: AgathaSeymour

Ha bizalmat szavaznál magadnak!

Az élet nehéz. Tele van szenvedéssel, küzdelemmel és fájdalommal. Ez tény, vagy ahogy a buddhista tanítás tartja csupán megbízható jele annak, hogy élünk. Amint meghalunk ugyanis az élet minden nehézsége és vele együtt minden lehetőségünk megszűnik. Szóval amint elfogadjuk a fenti tényt továbbléphetünk a következő gondolatra.Az élet nehéz és ez valójában nagyon jó hír. Nehéz mert tele van feladatokkal, amelyek ha nem lennének nehezek nem jelentenének feladatot, akkor pedig nem fejlődnénk.Egykünk sem azért kapta az életet, hogy parazitaként élősködve töltse az idejét. Nem tunyaságra, semmittevésre, gyávaságra kaptuk az időt, hanem arra, hogy alkossunk. Egy igazán nagyszerű életet hozzunk létre magunknak!

Az élet mindig döntéseink mentén alakul, még ha ez nem is mindig látszik, és ez jó hír, mert hatalmas lehetőséget jelent. Azt jelenti, hogy élhettünk eddig bár megalkuvó, jellemtelen, boldogtalan, szerencsétlen életet jogunkban van megváltozni.Jogunkban áll megváltozni és másképp dönteni.

as161015bb.jpg

Mindenkinek jogában áll megbocsátani magának – mások bocsánata nem fog segíteni – és továbblépni. Megbocsátani magának a gyávaságot, a magyarázkodást, a csinovnyikságot, a kifele mutogatást - akkor és ott ennyit tudtunk, nincs ezzel semmi gond, most továbblépünk.

Ami ott, az új irányban vár ránk biztosan nehéz lesz, nagyon nehéz lesz, annyira nehéz, mint a megalkuvó élet, csak másképp.Te mitől vagy ilyen bátor? – kérdezik tőlem gyakran a körülöttem élők. Őszintén szólva nem tudom.

Egyszer megkérdeztem Petrát mondjon már valamit a bátorságomról a horoszkópom alapján.

Ezen már én is elgondolkodtam, felelte, de ahogy bármi lehet, amit a képletedben látok, úgy valójában semmi sem ad okot arra, hogy ilyen vad vagy. Talán az első házas uránuszod, a személyiséged jelölője, ami alapvetően a feltalálók és őrültek sajátja. Na ne örülj, nem vagy egy Einstein! Te az őrültek közé tartozol, de igazából az sem. Ha van titok, amit kötve hiszek, az az, hogy te döntesz úgy, hogy így csinálod az életed.

És azt hiszem, hogy leginkább ez az igazság. Én döntök úgy, hogy milyen irányba viszem az életem. Nem hallgatok senkire, ez az egy életem van, döntök és cselekszem.

Agatha Seymour

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr1814579820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása