Léteznek csodálatos férfiak
2019. január 23. írta: AgathaSeymour

Léteznek csodálatos férfiak

Ahogy a nők között is találunk mindenfélét (nem méregetni kívánom az embereket), úgy a férfiak között is. Léteznek olyanok, akikre nem szívesen gondolunk vissza, és olyanok, akik iránt, bár valamiért véget ért a kapcsolat, a lelkünk mélyén mindig szeretetet és hálát érzünk.

Ezek a férfiak, nem tudom hogyan és miért, talán az önbecsülésük teszi, képesek igazi partnerek lenni, olyanok, amilyenre talán a legtöbben vágyunk: kedvesek, magabiztosak, támogatóak.

Az egyik legfontosabb dolog, a sok közül amit tudnak, hogy jól kommunikálnak. Életem során velem is előfordult, hogy hiába voltam olyan párkapcsolatban, ami elvileg nagyon sok boldogságot hozott számomra, sehogy nem értettük meg egymást. Annyira másképp értelmeztünk dolgokat, hogy nem tudtunk közös nevezőre jutni, és a kapcsolat fájdalmasan, viharos vitákkal ért véget.

Aztán voltak olyanok, sajnos kevesebben, ahol tökéletesen értettük egymást. Egyrészt, mert megvolt a közös hang, másrészt, mert ott volt mindkettőnkben a szándék, hogy gazdagítsuk egymás életét. A férfi–nő gondolkodásmód közötti különbség ellenére nagyszerűen együttműködtünk az életnek szinte minden területén, jobb emberré tettük egymást, megtanultuk egymás szemével látni a világot, és együtt fejlődtünk.  

 p160530.jpg

Hogy mi volt a titka ezeknek a férfiaknak, nem tudcm, talán az (csak találgatok), hogy képesek voltak jók lenni önmagukhoz. Ez alatt nem azt értem, hogy a másikat minden lehetséges módon kizsákmányolták, ennek ugyanis az élet törvényei alapján kizárólag fájdalmas következményei lehetnek… Hanem, hogy hajlandóak voltak tenni azért, hogy mindkét fél boldog legyen a kapcsolatban. Támogatták a másikat sikereiben, elképzeléseiben, nem fukarkodtak a dicsérettel, és nemcsak hogy elgondolkodtak, hogy tegyék a másikat boldoggá úgy, hogy az számára jó legyen, hanem tettek is érte. A cél nem az volt, hogy ők legyenek a világ legfantasztikusabb emberei, amit a másik hatalmas szemekkel és sóhajokkal csodál, hanem, hogy mindketten fantasztikusnak, értékesnek lássák magukat.

Ezek a típusú kapcsolatok mindkét fél számára hihetetlen lehetőségeket nyújtanak!

Mert mi lehetne csodálatosabb érzés, mint egymást segíteni, hogy lehető legjobb verziónkat hozzuk létre egymás által? Ez is a mi közös sikerünk, a legnagyobb, ami két emberrel megeshet: hinni a másikban, szeretni, bátorítani, fogni a kezét, ha elbizonytalanodik. És élvezni az eredményét, aminek a legjobb részét mi kapjuk: nap végén, amikor csak mi ketten vagyunk, boldogok vagyunk…

Agatha Seymour 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr1114584708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.