Bízzuk a nőkre az élet vezetését!
2019. február 01. írta: AgathaSeymour

Bízzuk a nőkre az élet vezetését!

Egy férfi nem tud önmagáért dolgozni, egészen egyszerűen nem tudja megfogalmazni a célokat, az irányokat. Kell mellé a nő, aki megmutatja merre kell menni, mit kell közösen elérni. Aki kitalálja a közös életet, a nagy terveket, megálmodja a családi házat, világra hozza a gyerekeket és életet lehel mindabba, amit családnak, párkapcsolatnak nevezünk.

- Ha a feleségemmel összeveszünk - mondja egy ismerősöm - még dolgozni sincs kedvem. Minek? Hogy nekem legyen valamim? Az nem érdekel, az nem vezet sehova, nem motivál. A család, a feleségem, az igen. Értük érdemes dolgozni, a gyerekeimért. Egy férfi nem tud felkelni és bemenni az irodába azért, hogy majd egyszer lesz pénze lakásra vagy bármi másra. Teljesen értelmetlen az egész; ha lesz is lakása, kocsija otthont teremteni nem tud. Működtetni, rendszerben tartani egy lakást, egy otthont képtelen, a férfinak más dolga volt és van ma is: az alapok megteremtése, hogy abból valami szépet, emberit alkothasson a nő. Tetszik, vagy sem, ez az igazság, keressen bármennyi pénzt egy férfi, az egész mit sem ér, ha nincs aki létrehozna belőle valami.

as150907a.jpg

Nem tudom min múlik, hogy egy férfi képes legyen ezt így látni; talán idő, talán intelligencia kérdése is egy kicsit. Az biztos, hogy idővel minden leeegyszerűsödik, az ember már nem vitatkozik hülyeségeken, pontosan tudja, hogy mi a fontos és mi nem. Nekem ma már nem fontos, hogy igazam legyen, inkább legyen minden úgy, ahogy a feleségem akarja, ő legyen boldog, mert az a jó a gyerekeknek is meg nekem is. Néha elnézem mit vitatkozik a gyerekekkel, és igen, előfordul, hogy nem értek egyet a döntéseivel, de nem akarom felülbírálni, mert úgyis minden rendben lesz, minden úgy alakul ahogyan az jó. Tudom, látom, hogy szereti a gyerekeinket, és sosem fogja a saját elképzeléseit a gyerekek érdekei elé helyezni. Egyszerűen csodás anya, rábízhatom magam és a gyerekeket a döntéseire.

Mert felelősséget is mindig a nő vállal, a férfi valahogy ebben is gyengébb, ahogy alapvetően az emberi, érzelmi dolgokban – folytatja. Azt hiszem az a legjobb, ha a nőkre bízzuk az élet vezetését, mi meg maradunk a cégeknél, vállalatoknál, eljátszunk a dolgokkal, az élet fontos döntéseit pedig meghagyjuk a nőknek, ugyanis, ha bevalljuk, ha nem, ők értenek hozzá…

Agatha Seymour

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puderestusarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8214602494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.